Heidi Matkaselkä Hajatelmia yhteiskunnallisista asioista jo vuodesta 1981. Tavoitteena tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta.

North Pride - jokaisella on oltava oikeus rakastaa

Oulussa järjestettävä North Pride –tapahtuma starttasi käyntiin eilen. Vaikka sää ei suosinutkaan, avajaisissa oli kuitenkin mukavasti väkeä. Tunnelma oli odottava ja iloinen. Kaksi vuotta tapahtumaa oli odotettu ja nyt se oli viimein käsillä. Iloinen ja odottava tunnelma koki kuitenkin kolauksen myöhemmin illalla, kun tapahtuman yhteydessä järjestettyyn keskustelutilaisuuteen tehtiin kaasuisku. Lintukodossa koettu turvallisuudentunne horjui.  Uutisen kaasuiskusta voit lukea vaikkapa tästä.

Minä en pelkää, että vastaavaa seuraavan kolmen päivän aikana enää tapahtuisi. Tapaus kuitenkin pisti miettimään asiaa syvällisemmin. Perimmäinen kysymys lienee se, että miksi ihmisillä ei ole oikeutta tässä yhteiskunnassa elää rauhassa sellaisina kuin he ovat. Mikä voi toisten ihmisten rakkaudessa ärsyttää niin paljon, että täytyy turvautua väkivallan keinoihin? Arvokas ja turvallinen elämä kuuluu kaikille riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, ihonväristä tai muusta asiasta.

Olkoonkin tapaus yhden tai muutaman henkilön suunnittelema teko, perimmäinen ongelma ei kuitenkaan poistu. Tarkoitukseni ei ole politikoida tapauksella, mutta kysyn vain, että onko meidän yhteiskunnassamme jokin pahasti pielessä? Kaikkea ei ole pakko hyväksyä eikä suvaita. Meillä jokaisella on oltava oikeus mielipiteeseemme. Mielipiteen ilmaisuun on kuitenkin muitakin keinoja kuin väkivalta. Toisen ihmisen koskemattomuuden ja turvallisuuden horjuttaminen on asia, jota yhteiskunnassa ei saa millään tavalla puolustella eikä hyväksyä.

Minua eivät mitkään kaasuttajat pelottele pois tapahtumista. Minä en jää kotiin pelkäämään. Päinvastoin. Aion jatkossa toimia tasa-arvon edistämisen eteen entistä voimakkaammin. Oulussa sattunut välikohtaus on herättänyt ihmiset miettimään. Toivon, että huomenna lauantaina näen Oulun kaupungintalolta lähtevässä North Pride –kulkueessa paljon ihmisiä, jotka ovat valmiita ilmaisemaan tukensa tasa-arvoiselle ja turvalliselle yhteiskunnalle. Tehdään yhdessä selväksi, ettei yhteiskunnassamme ole saatavilla tukea niille, jotka turvautuvat väkivallan keinoihin.

Paras keino vastata väkivaltaan on rakkaus. Väkivalta synnyttää vain väkivaltaa eikä se ole asioiden edistämisen tie. Toivonkin jokaiselle rakkauden täyttämiä päiviä ja suvaitsevaisuuden henkeä. Toisten rakkaus ei ole keneltäkään pois. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Toiset ovat sitä mieltä, että homoseksi on väärin ja siitä pitää rangaista. Toiset ovat sitä mieltä, että tilapäinen seksi on väärin ja siitä pitää rangaista (oikeusministeri ja mm. Vihreät naiset).

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ovatko Vihreät naiset ilmaisseet kielteisen kantansa esiaviolliseen seksiin:-O Linkitä!

Oikeusministeri on eri juttu, hänhän on vunkku ja vunkku on aina vunkku, joten mitä sinä odotit?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Vasemmistopuolueet ovat jättäneet juurensa, ja askaroivat niin aktiivisesti homojen ja lesbojen asioissa, että ikään kuin tarkoituksena olisi ryhtyä Setaksi Seta ry:n paikalle, ja samalla työväestön ja työttömien asiat on unohdettu ja jätetty sivuun.
"..avajaisissa oli kuitenkin mukavasti väkeä."
30-40 ihmisen seminaari on paremminkin marginaalin kissanristiäiset, ja lienevätkö kaikki osallistujat olleet tilaisuuden järjestäjien puhujia?

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/mies-hyokkasi-s...

Käyttäjän HeidiMatkaselk kuva
Heidi Matkaselkä

Seksuaalivähemmistöjen asioiden esillä pitäminen ei ole pois työväestöltä tai työttömiltä. Heidänkin asiaansa pidetään kyllä esillä. Voi puhua muustakin ja samalla tehdä töitä työttömien eteen.

Vai katsotko, että kaasuttajan teko oli oikeutettu sen takia, että nämä ihmiset pitävät muidenkin ihmisten asioita esillä?

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

"Heidänkin asiaansa pidetään kyllä esillä."
Missä? Demarien ja vasemmistoliiton toiminnassako kokoomuksen apupuolueina?

Kuten piakkoin selvinnee, tapauksessa laukesivat vasemmistolaisten sisäiset jännitteet Dan Koivulaaksoa kohtaan. Eli todennäköisesti ei ollut edes kyse mistään hyökkäyksestä seksuaalisia vähemmistöjä vastaan, kuten poliisikin viime tiedon mukaan katsoo.

Sortuiko Heidi tässä mutkat suoriksi-politikointiin, kuten puoluekolleega P.Lipponen vaatiessaan rasististen viharikosten vastaista marssia Tampereelle murhapolttokohteen vielä höyrytessä? Syyllisien oletusarvona hänellä olivat rasistiset suomalaiset miehet, vaikka syyllisiksi huom.tutkinnan jälkeen paljastuivat maahanmuuttajat, joiden tueksi Lipponen marssia vaati.

Hätäilemällä ei tule kuin ...

Käyttäjän HeidiMatkaselk kuva
Heidi Matkaselkä

Lue kommenttini niin tiedät ajatukseni motiivista.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Kyllä ihmisten tasa-arvolle seksuaalisesta suuntautumisestaan riippumatta, mutta ei sukupuolineutraalille avioliitolle tai homoadoptioille:

http://mikkonummelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1105...

Käyttäjän HeidiMatkaselk kuva
Heidi Matkaselkä

Juu, no tässä kirjoituksessa en käsitellyt tasa-arvoista avioliittolakia tai adoptiomahdollisuutta. Tässä pohdiskelin asiaa siitä näkökulmasta, jolle sinäkin olit valmis sanomaan kyllä. :)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Ehkä kaasuhyökkääjä halusikin harjoittaa sadomasokistista rakkaudenosoitusta mutta kohde ei vastannutkaan odotetulla tavalla.

Käyttäjän artolehkamo kuva
Arto Lehkamo

Heidi pitää hyökkäyksenä sukupuolivähemmistöä vastaan, jos lapsi sanoo hiekkalaatikolla toiselle lapselle: senkin homo! Etenkin jos samassa kaupungissa on joskus ensi vuonna joku pride-tapahtuma.

Käyttäjän HeidiMatkaselk kuva
Heidi Matkaselkä

Jos viitsisit lukea kommenttini niin tietäisit ajatukseni tästä asiasta.

Toimituksen poiminnat