Heidi Matkaselkä Hajatelmia yhteiskunnallisista asioista jo vuodesta 1981. Tavoitteena tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen yhteiskunta.

Kaikki blogit puheenaiheesta Universal Credit

Harkimon Hjallis suoraan sanottuna

Media toistelee edelleen vanhaa Hjalliksen väitettä, jonka mukaan Orpo on tilataksissa sopinut avustajansa kanssa, että Kokoomus lähtee kannattamaan Universal Credit-ylesitukimallia ilman eduskuntaryhmän osallistamista. Hjallis julkaisi ajatuksen aluksi kolumnissaan 31.3. mitä jo silloin hämmästyin.

OECD:n perusturvamalli oikeansuuntainen - nostaisi 90 000 ihmistä köyhyydestä

OECD suosittaa Suomelle yleistukea Ison-Britannian Universal Creditin tapaan. OECD:n ratkaisu nostaisi 90 000 ihmistä köyhyydestä, kun taas perustulo OECD:n reunaehdoilla veisi jopa 150 000 ihmistä köyhyyteen. Tämä on merkittävä tieto, kun perusturvamalleja arvioidaan.

Kokoomuksen matalapalkkatuki ei riitä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen (Turun Sanomat 4.3.) kertoo Kokoomuksen haluavan Britannian WTC-mallin mukaisia palkkatukia työntekijöille. Kyseinen malli ei siis vaikuttaisi työttömien asemaan tai tukiin mitenkään, vaan lisäisi järjestelmään ainoastaan yhden uuden tukimuodon pienituloisille työntekijöille. Satosen haastattelussa jää epäselväksi moni asia. Mainittu WTC-tuki ei ole perustulo tai edes negatiivinen tulovero, vaan pelkkä palkkatuki.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä